Maud Frizon de Marco (geboren Danielle Maud Frizon 1941, Parijs, Frankrijk) is een mode-ontwerper die gespecialiseerd is in damesschoenen. Ze begon haar carrière in de jaren 1960 als een model voor Parijse haute couture huizen van Nina Ricci, Jean Patou, en Andre Courrèges. Op het moment dat modellen hadden om hun eigen schoenen aan de kleding ontwerpers toegewezen voor hun modeshows en fotoshoots wedstrijd te bieden. Frizon hekel aan de beschikbare schoenen van andere ontwerpers, en in 1969 verkozen om haar eigen te maken en opende haar eerste boetiek in de St. Germain des Pres district van Parijs.

Die eerste collectie schoenen, met elk paar met de hand gesneden en afgewerkt, werd geprezen door critici als sexy en onvoorspelbaar. Frizon was een onmiddellijk succes. Voortbouwend op de traditie van Beth Levine en voorafspiegeling zijn van de latere ontwerpen van Manolo Blahnik, Frizon schoenen waren opvallend en extravagant, en haar naam toegetreden tot de gelederen van de haute couture boetieks. Op het hoogtepunt van haar succes in de jaren 1980 haar reputatie was vergelijkbaar met die van Blahnik vandaag.

Frizon vaak gebruikt dure en alledaagse materialen samen in ongewone combinaties: hagedis en slang, suède en satijn, canvas en krokodil. Brigitte Bardot was een regelmatige bij de boutique, beroemd om haar liefde voor hoge hakken Russische Frizon laarzen.

In Schoenen – Mode en Fantasy Colin McDowell schreef: “Als schoenen kan worden gezegd dat een persoonlijkheid hebben, niemand heeft meer dan de producten van de verbeelding Maud Frizon’s originele en innovatieve schoenen die voor schoeisel wat Dom Perignon is. tot champagne. “

Hoewel Frizon vrijgegeven schoenen onder haar merken Maud Frizon en Miss Maud, ze ook ontworpen schoeisel voor Azzedine Alaia, Missoni en Sonia Rykielamong anderen.

Ze is getrouwd met Luigi De Marco met wie ze opgericht en geëxploiteerd haar bedrijf.

In 1999 Frizon en De Marco verkocht het bedrijf en haar merken Helene Wajnblum-Liu en haar man, die breit en lederen kleding toegevoegd aan de line alsmede de uitbreiding van de keten van Frizon boetieks. Het bedrijf blijft gevestigd in Parijs, met boetieks in Parijs, Brussel en Hong Kong.