Na het behalen van waardevolle ervaring en savoir-faire in het atelier van Balenciaga en Maison Martin Margiela tussen 2007 en 2010, Steffie Christiaens vestigde haar studio in Parijs om een ​​conceptueel ontwerp proces voort te zetten door de dames en heren prêt-à-porter collecties. Voorafgaand aan deze, Steffie voltooid fashion design studies aan de IFM in Parijs en de gewaardeerde Arnhem Academie in Nederland. Bij het afstuderen van de IFM in 2009, werd Steffie geselecteerd als finalist in het prestigieuze festival in Hyères het zuiden van Frankrijk.

Door gebruik te maken haar kennis en training op het gebied van textiel design, 3-D constructie en afdrukken, Steffie doordrenkt een diepe persoonlijke ideologie en een abstract mythologie in haar kleding. Voortdurend uitdagende traditionele gewaad codes door haar te experimenteren met elementaire krachten en de asymmetrie van de natuur, Steffie Christiaens zorgde voor een nieuwe dialoog in de convergerende domeinen van kunst en mode.