DKNY (Donna Karan New York) is een label van modeontwerper Donna Karan. Het is ook de naam van een kledingzaak in New York City met bijbehorende lijn Donna Karan’s.

DKNY werd opgericht in 1989 in New York door Donna Karan geïnspireerd door haar dochter, Gabby, als een jongere, goedkopere versie lijn ten opzichte van haar bestaande Donna Karan New York label [1]. DKNY werd een beursgenoteerde samenwerkingsverband 1996 en in 2001 , werd gekocht door de Franse bedrijf Louis Vuitton Moët Hennessey.

Winkels geopend in Londen in 1997 en New York City in 1999. De DKNY hoofdkantoor is gevestigd op 550 Seventh Avenue in Manhattan, New York. Er zijn momenteel zeventig Donna Karan DKNY collectie en winkels wereldwijd, waaronder twintig winkels in China inclusief Hong Kong en Shanghai, twee winkels in Canada, waaronder Vancouver, BC en Montreal, vier in Dubai. DKNY heeft ook een aantal winkels geopend in Wales. Sinds 2005 heeft Donna Karan aangeboden online winkels van de DKNY en de bijbehorende lijnen op de website van het label site. Producten variëren van DKNY en DKNY Jeans dameskleding, accessoires, ondergoed, schoenen, babykleding, de PURE collectie aan DKNY herenkleding. De laatste was beschikbaar tot het voorjaar van 2007 seizoen. Sindsdien is alleen de DKNY Jeans label, ondergoed, brillen en horloges zijn online aangeboden voor mannen.

Veel labels en merken hebben afgesplitst van de oorspronkelijke DKNY merk / label waaronder DKNY Jeans, puur, DKNY Actief, DKNY Underwear, DKNY Junioren, DKNY Kids, en DKNY Baby. Na acht jaar van het creëren van alleen vrouwen de kleding, Karan gegenereerd een menswear collectie genaamd DKNY Mannen in 1992. Dit nieuwe label bestaat uit op maat gemaakte pakken, jurk, formalwear, vrijetijdskleding, sportkleding, en schoenen. De DKNY mooie collectie werd ook opgericht in 1992. In 2001 werden de DKNY Home-collectie, die de traditionele luxe beddengoed en accessoires, en DKNY LIFE, die meer eigentijds en fashion-forward beddengoed is inclusief, geïntroduceerd.