‘Made in België’
De casual chic van een uitzonderlijke modemerk

Van producent van caps tot modemerk: de geschiedenis van de Zilton
“Onze passie voor mode is al meer dan een eeuw”, zegt Paul Declercq, CEO van het Belgische modemerk Zilton.
Dit is een grote uitzondering in de wereld van de mode, die voornamelijk wordt beheerst door de korte termijn trends.

Paul Declercq: “Mijn overgrootouders begonnen met het maken caps in 1898 en na de dood van mijn overgrootvader in 1917, de productie werd overgenomen door zijn vrouw en twee zonen. De vraag steeg zo veel dat zij in 1926 besloten om een ​​fabriek te openen in Ardooie. In 1930, ‘Stad Sport’ ontwerpen werden gelanceerd en mijn vader Daniel en zijn neef Godfried, de derde generatie, beheerde de fabriek.
Tijdens de oorlog was de productie op een laag niveau, maar na de oorlog was er een enorme boom.
De zestiger jaren waren moeilijk, omdat de hippies waren niet echt in de caps, ze liever linten in hun haar. (Lacht)

Onder het mom van: “Niet iedereen draagt ​​een muts, maar draagt ​​broeken”, mijn vader begonnen met het produceren broeken in 1973 en caps. De hoogste kwaliteit, een perfecte pasvorm en betrouwbaarheid kwam in de eerste plaats. Een aantal jaar later mijn broer en ik nam de zaak over en in 1995 lanceerden we ons onder de naam ‘Zilton’. Vanaf dat moment ging alles snel en we hadden al snel een volledige kledingcollectie. Mijn broer Tom is gebleven die verantwoordelijk is voor de kap afdeling en slaagde hij erin om de verkoop te verhogen tot een serieus internationaal niveau.
In 2008, ontwerper Jurgen van Cauwenbergh, bekend van Essentiel, Donaldson, Scapa Sport, en anderen, toegetreden tot het Zilton team. Naast de bezuinigingen, Jurgen ook bepaald de nieuwe”casual chic ‘look & feel van het merk en Yves Dejonghe nam de Belgische omzet van de totale-look collectie in dezelfde periode. Het familiebedrijf ‘jarenlange ervaring op het gebied van materialen, draagcomfort, patronen en bezuinigingen, in combinatie met de jonge en dynamische inbreng van onze huidige team hebben gemaakt Zilton een unieke en sterke Belgische merk. Dit alles heeft geresulteerd in een solide en succesvolle shop-in-shop concept, zoals bewezen in een aantal van de Galeria Inno winkels. ”

Referenties ontwerper Jurgen Van Cauwenbergh
Jurgen Van Cauwenbergh afgestudeerd aan de Antwerpse mode-academie in 1994 en gesneden uit een veelzijdige carrière voor zichzelf als ontwerper. Hij werkte voor W <, Donaldson en Essentiel Men, etc. Voor Scapa, lanceerde hij de geheel nieuwe Scapa Sports lijn, die hij veranderde in een succesverhaal. Jurgen is ook de man achter het succes van het Belgische merk overhemd met Egyptische roots: Thot Memphis.
Op Zilton, Jurgen bepaalt de huidige look & feel. Hij ontwerpt de kleding en coördineert ook het 'kunstwerk' voor dit modemerk.

Zilton gaat internationaal

Zilton is op dit moment verkocht in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk.
Dit jaar Olaf Van Der Man, voorheen actief voor onder andere Strellson en Van Gils, werd ingehuurd als onze export manager Zilton op de wereldkaart. Scandinavië, Duitsland, Engeland en het Midden-Oosten op de lijst ‘to do’.

Contact information

Never On Wednesday Communications
Kruikstraat 20, 2018 Antwerp
Tel: +32 3 231 91 85
Antwerp@neveronwednesday.com / www.neveronwednesday.com
For interviews:
Zilton
NV Declercq & Declercq
Paul Declercq & Yves Dejonghe
Kortrijksestraat 8-10, 8850 Ardooie
Tel: +32 51 74 01 10
Designer Jurgen Van Cauwenbergh: +32 477 200 505
info@zilton.be / www.zilton.com

Winkels Belgie

Galeria inno Brussel Nieuwstraat
Nieuwstraat 111-123, 1000 Brussel

Galeria Inno Brussel Louise
Louizallan 12, 1050 Brussel