Tere Tereba (geboren in Warren, Ohio) is een Amerikaanse mode-ontwerper, schrijver en actrice. Ze staat bekend als een van de pioniers van vrouwen “eigentijdse” kleding ontwerp en voor het spelen van “Ingrid Joyner” in Andy Warhol’s Bad (1977).

Biografie

Het begin

Tere groeide op in Los Angeles, Californië, waar haar perspectief was gevormd en beïnvloed door de stad zelf, samen met de muziek, beelden en pop-cultuur van de late jaren 1960. Ze bracht haar tienerjaren naar clubs op de Sunset Strip te zien muzikanten als Jimi Hendrix, Michael Bloomfield en Jim Morrison uit te voeren.

Carrière

Rocker Jim Morrison’s vriendin, Pamela Courson, ontdekte Tere en geworven haar te ontwerpen voor haar La Cienega Boulevard boetiek, Themis. Tegelijkertijd Tere werd ingehuurd als een leerling van Young Edwardian, dan is de heetste junior fashion label in het land, te ontwerpen schets in de achterkamer. Zes maanden later, bleek ze zich door het ontwerpen van een collectie die tientallen miljoenen dollars verkocht bij winkels zoals Saks Fifth Avenue, Bloomingdale’s en Neiman-Marcus. Vóór het bereiken van kiesgerechtigde leeftijd, was Tere zelf uitgegroeid tot een kracht in de mode-industrie.

Tere trok de aandacht van Andy Warhol en Paul Morrissey in Los Angeles. Ze nodigde haar uit om de fabriek te bezoeken, vervolgens op 33 Union Square West, toen kwam ze naar New York. Al snel werd ze het schrijven voor en wordt geschreven over de in het Interview Andy Warhol’s Magazine. Warhol ooit omschreven Tere als “uitzien als Hedy Lamarr en gedraagt ​​zich als Lucille Ball.” Haar passie voor rockmuziek segued in film, wat resulteerde in haar interviewen van vele prominente filmmakers voor het magazine, zoals Steven Spielberg en Martin Scorsese.

Vervolgens werd zij gegoten in de zwarte komedie, Andy Warhol’s Bad (1977). Zij speelde de moeder van een autistisch kind, wat een baanbrekend onderwerp voor de film was op het moment.

Tere bleef het creëren van trends (haar ontwerpen oogstte 24 covers van Women’s Wear Daily) en het instellen van trends in haar persoonlijke leven met haar eigenzinnig appartement, die werd gepresenteerd in Architectural Digest en als een vroege verzamelaar van kunstenaar Jean-Michel Basquiat. Golden Age van Hollywood fotograaf, George Hurrell, kwam uit pensionering om haar te fotograferen.

Ze ontstaan ​​uit een hiaat tot cutting-edge mode ontwerp voor de twintigers van de 21e eeuw. Paris Hilton werd al snel gezien het dragen nieuwste ontwerpen Tere Tereba voor bebe winkels.

Tereba werkt momenteel aan een biografie van de beruchte Hollywood ganglord, Mickey Cohen, en de Los Angeles onderwereld, getiteld Mickey Cohen:.. Technicolor Gangster Het boek is te wijten aan worden uitgebracht in 2010

Filmography

Andy Warhol’s Bad (1977)